Skip to Content
Terug

Pilot digitale informatieborden stranden Westland

Het Strand Veilig
De pilot met de LED-borden duurt een maand en krijgt in de toekomst mogelijk een vervolg. Batelaan legt uit: ,,Eén van de projectlijnen van Het Strand Veilig gaat over verbeterde publiekscommunicatie. Al jaren is er kritiek op het woud aan borden met statische informatie bij de strandopgangen. Het leidt tot gebrekkige kennis van de strandveiligheid bij de strandbezoekers. Om hier verbetering in aan te brengen is contact gezocht met Vidiled, een Brabants familiebedrijf dat gespecialiseerd is in digitale informatieborden. Vanuit maatschappelijke betrokkenheid heeft Vidiled haar medewerking verleend aan de plaatsing van de borden voor de pilotperiode. Op lokaal niveau is er samenwerking met de KNRM in Ter Heijde en de reddingsbrigades in ’s-Gravenzande en Monster, in afstemming met Gemeente Westland.”

Evaluatie
Om de publiekservaringen goed te kunnen meten, wordt op meerdere momenten een korte publieksenquête gehouden. Dit gebeurt op verschillende dagen, op diverse tijden en tevens met variabele weertypen. Bij reeds gehouden enquêtes ontvingen de projectmedewerkers enthousiaste reacties en opbouwende kritiek over hoe de LED-borden nog beter zouden kunnen functioneren.

Opdrachtgever
Nationale Raad Zwemveiligheid
Uitvoering
Reddingsbrigade Nederland
Partners in uitvoering
Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij Nederlands Instituut Veiligheid Zwemlocaties Stichting Strandexploitatie Veere Veiligheidsregio Haaglanden Provincie Noord-Holland

Samen de veiligheid aan de Nederlandse stranden vergroten!

Copyright 2022 Het Strand Veilig
Back to top